Weblog

Het Deense hypotheekmodel onder de loep

Door de overheid wordt gekeken naar gangbare hypotheekconstructies in de ons omringende landen. Met name Denemarken heeft de aandacht. Dit vanwege het feit dat daar de hypotheekrenteaftrek stapsgewijs van 1987 tot 1999 is afgeschaft. Denemarken verkeerde toen in een recessie, had last met hoge inflatie en werkloosheid.

Onderstaand stuk geeft het onderzoek van DNB weer, het is weliswaar 'technisch' maar zeer zeker de moeite waard om eens te lezen! 

Vragen? Neem contact met ons op!

 

Onder het traditionele Deense hypotheekmodel financieren banken hun hypotheken door het gelijktijdig uitgeven van obligaties met dezelfde looptijd. In theorie maakt dit hun financiering stabieler. In de huidige praktijk kopen de banken deze obligaties echter zelf op. Vanuit een financieringsperspectief wordt er dus weinig gewonnen. …

De Gouden Tip, een gratis boekje voor u!


Voor onze relaties hebben we 20 exemplaren van het boekje 'De Gouden Tip' klaar liggen. 


En die 'Gouden Tips' geven we graag weg!


Het boekje is ontwikkeld in samenwerking met het ondernemersblad Sprout en is samengesteld op basis van 55 vragen van 'echte' ondernemers. 


De antwoorden worden gegeven door topondernemers en experts zoals

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website