Weblog

Onze nieuwe adviespakketten leveren u nog meer zekerheid

schema adviespakketten

Misschien heeft u het al eens eerder persoonlijk uit onze mond gehoord, maar onze missie is om ervoor te zorgen dat u geen zorgen heeft over uw financiële zekerheden. Alles wat wij doen, doen wij vanuit deze missie die sinds onze oprichting in 1943 onveranderd is gebleven.


Wij vinden dat dat begint met een goed en vooral persoonlijk advies. …

Verhoging assurantiebelasting per 1-1-2013

halt.jpg

Binnenkort kunt u de eerste nota's of afschrijvingen verwachten, waarbij het te betalen bedrag voor uw verzekering hoger is dan u gewend bent. 


Dit komt omdat het nieuwe kabinet besloten heeft om per 1 januari 2013 de assurantiebelasting te verhogen van 9,7% naar 21%. Een belastingverhoging van ruim 11%!

Dit is één van de maatregelen die de regering heeft genomen om het begrotingstekort te verminderen.


Kerstwens en onze sluitingsdagen rond de feestdagen

De feestdagen betekenen voor velen,

extra warmte en aandacht voor elkaar.


We wensen u dit met uw familie en vrienden, van harte toe.


Ook in het komende jaar,

doen wij graag weer ons uiterste best

om uw financiele wensen optimaal voor u te vervullen.


We wensen u fijne feestdagen en een gezond en sprankelend Nieuwjaar!

Omzetten huidige hypotheek kan nog tot 1-4-2013

Change of Plans

Woningbezitters die hun bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een (bank)spaar- of beleggingshypotheek, kunnen dat nog tot 1 april 2013 doen.

Dat heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst (vrijdag 7 december) de Eerste Kamer laten weten in antwoord op vragen die zijn gesteld bij de behandeling van het Wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning.


De financiële gevolgen in 2013 voor huizenbezitters

Man in verwarring

De belastingregels rond de eigen woning en de hypotheekrenteaftrek gaan in 2013 ingrijpend veranderen. Het wetsvoorstel Belastingplan 2013 is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen. Als de Eerste Kamer het Belastingplan op 18 december 2012 aanneemt, zullen onderstaande wijzigingen definitief worden ingevoerd.


Hypotheken eenvoudiger in 2013?

Veilig huis

Vanaf volgend jaar geldt de hypotheekrenteaftrek alleen nog voor hypotheken die in 30 jaar afgelost worden middels tenminste een annuitaire aflossing. 


Voorheen zagen wij vaak dat mensen een gedeelte van hun hypotheek aflossingvrij kozen, dit betekent dat zij op dit deel niet aflosten. Wil je dat in 2013 ook, dan heb je over dat leningdeel geen hypotheekrenteaftrek meer.


De ene nieuwwaarderegeling is de andere niet

autoschade.jpg

In verzekeringsland heeft iedere verzekeraar zo z'n eigen opvatting over het bedrag dat er uitgekeerd wordt bij een autoschade. Dit is afhankelijk van de afschrijvingsregeling die de verzekeraar toepast.


De verschillen tussen verzekeraars kunnen aanzienlijk zijn en oplopen tot duizenden euro's, bij bijvoorbeeld diefstal.


© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website