Auto-ongeluk? 6 tips

Auto ongeluk

Een auto-ongeluk…altijd erg vervelend. Zelfs als er alleen maar blikschade is geeft het een hoop gedoe. Uiteraard staan wij voor u klaar om u zoveel mogelijk uit handen te nemen!

Wanneer er meerdere partijen bij een ongeluk betrokken zijn, dan dient er altijd een schadeformulier ingevuld te worden.

Wij merken dat het hier soms mis gaat. 

De gegevens op een schadeformulier zijn vaak doorslaggevend voor het bepalen van de schuldvraag en dus ook of uw autopremie wel of niet hoger wordt door het ongeval. Daarom geven we u graag een aantal belangrijke tips voor het invullen van een schadeformulier.

Tip 1: Vul de voorkant van het schadeformulier altijd ter plekke samen in en onderteken samen. Onze ervaring leert dat wanneer het formulier later wordt ingevuld de tegenpartij soms niet meer wilt tekenen of van mening is veranderd over de toedracht. 

Tip 2: Onderteken het formulier alleen als u het volledig eens bent met de gegevens op het formulier. Bent u het met een deel niet eens, vermeldt dat dan op het formulier en onderteken daarna.

Tip 3: Vul de juiste kruisjes in, bijvoorbeeld ‘stond stil’.

Tip 4: Maak altijd een duidelijke situatieschets. 

Tip 5: Maak direct fotos. Zowel van de schade aan beide voertuigen (van dichtbij en ver weg) als van de situatie van de voertuigen direct na de aanrijding.

Tip 6: Kom met het schadeformulier langs bij ons op kantoor. Wij controleren alles en vullen samen met u de achterkant in. Ook leggen wij u uit wat we verder voor u gaan doen.

Vragen? Wij staan graag voor u klaar om u te helpen! Ook bij een vervelende autoschade.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website