Cyberrisico? Een groter risico dan brand

Cybercrime een groter risico dan brand

Binnen een aantal jaar is een verzekering voor cyberrisico's net zo gewoon als een verzekering tegen brand en diefstal verwacht het Verbond van Verzekeraars.

Een cyberrisico is het risico dat uw bedrijf financiële schade lijdt door uw computer of ict systeem, zonder dat er sprake is van materiële schade. Dus bijvoorbeeld een hacker die uw webwinkel plat legt. Of diefstal van de (online) data van uw klanten. Of natuurlijk het technisch falen van uw hardware of software. Deze risico’s zijn nu niet gedekt op de normale verzekeringen zoals inventaris, goederen, bedrijfsschade of aansprakelijkheid.

Bijna geen enkel bedrijf kan meer zonder ict-systeem. En deze afhankelijk neemt steeds verder toe. Op dit moment is alleen al de online verkoop van producten en diensten in Nederland goed voor €66 miljard.  Daarnaast worden er steeds meer virussen ontwikkeld en meer systemen gehackt. 

Deze ontwikkelingen zorgen er voor dat cyberrisico's steeds groter worden en zelfs de continuïteit van bedrijven -klein en groot- kan bedreigen.

Vandaag de dag zijn er slechts een aantal verzekeraars die een -beperkte- dekking tegen cyberrisico’s kunnen bieden. Het Verbond van Verzekeraars heeft verzekeraars opgeroepen om kennis te delen en nieuwe verzekeringsproducten te ontwikkelen.

In de risicoscans die wij voor onze relaties maken nemen wij het cyberrisico in ieder geval zeer serieus en geven wij u tips voor preventie. 

Zodra er nieuwe verzekeringsoplossingen op de markt komen om cyberrisico’s goed en betaalbaar af te dekken hoort u het van ons.

Heeft u vragen over uw cyberrisico’s of preventie hiervan? U neemt hier contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website