De aswolk en uw reisverzekering

Door de vulkaanuitbarsting op IJsland wordt het luchtverkeer in een groot deel van Europa gehinderd. Veel vluchten zijn geannuleerd en er is onduidelijkheid over het tijdstip waarop het vliegverkeer weer hervat kan worden.

Welke consequenties heeft dit voor onze verzekerden met een reis- en/of annuleringsverzekering? Voor de verzekeringsmaatschappijen Noordhollandsche van 1816, Europeesche en Mondial Assistance geldt:


Annuleringsverzekering

Vluchtvertraging

Bij een reisperiode langer dan 3 dagen geldt voor de heenreis een vergoeding voor vertreks-vertraging. Die geldt bij een vertraging van meer dan 8 uur tot een maximum van 32 uur.

Vlucht geannuleerd

Is de vlucht geannuleerd? Wij adviseren uw klanten dan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis is geboekt. De annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking.

Wil een verzekerde zelf annuleren?

Deze specifieke gebeurtenis is niet opgenomen in de voorwaarden als annuleringsreden en is daarom niet verzekerd.

Samengestelde reis

Deze dekking is speciaal voor reizigers die zelf losse onderdelen regelen en boeken voor hun reis. Als één van de onderdelen van de samengestelde reis onvoorzien uitvalt, dan zijn de annuleringskosten van de overige onderdelen verzekerd. Heeft een verzekerde gekozen voor een 'samengestelde reis’ dan wordt de geannuleerde vlucht niet vergoed, maar de annuleringskosten van de overige onderdelen wel.


Reisverzekering

Langer verblijf in het buitenland

Heeft een verzekerde een reis geboekt en kan hij door deze omstandigheden niet op de geplande datum naar huis terugkeren, dan zijn binnen de voorwaarden de extra reis- en verblijfskosten verzekerd. 
De kortlopende reisverzekering blijft gedurende deze periode gewoon van kracht.

Omboeken

De reisverzekering blijft van kracht. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om de vlucht om te boeken. Bij omboeken blijven de reis- en annulerings-verzekeringen gewoon geldig.


Belt u altijd met de hulpdienst! Het telefoonnummer staat vermeld op uw polis of pas.

Heeft u vragen, neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website