De ene nieuwwaarderegeling is de andere niet

In verzekeringsland heeft iedere verzekeraar zo z'n eigen opvatting over het bedrag dat er uitgekeerd wordt bij een autoschade. Dit is afhankelijk van de afschrijvingsregeling die de verzekeraar toepast.


autoschade.jpg

De verschillen tussen verzekeraars kunnen aanzienlijk zijn en oplopen tot duizenden euro's, bij bijvoorbeeld diefstal.


Vaak kan er optioneel, tegen extra premie, voor een verbeterde afschrijvingsregeling gekozen worden.

Ook deze regelingen kunnen verschillen bij de verschillende verzekeraars.


Hieronder geven wij u graag uitleg over twee regeling die vaak voorkomen:


Nieuwwaarderegeling

Is op uw polis een nieuwwaarderegeling van toepassing, dan zal bij een schade de waarde van uw auto vastgesteld worden op de dan geldende (op moment van schade) nieuwwaarde van een motorvoertuig van hetzelfde merk, type en uitvoering met dezelfde accessoires. Een extra zekerheid als bijvoorbeeld een auto duurder is geworden. Deze regeling is vaak alleen mogelijk wanneer u de eerste eigenaar van het motorvoertuig bent. 


Aanschafwaarderegeling

Hebt u echter een aanschafwaarderegeling op uw polis, dan zal bij een schade de waarde van het motorrijtuig worden vastgesteld op de oorspronkelijke aanschafwaarde van het motorvoertuig vermeerderd met de waarde van de na de aanschaf op, aan of in het motorvoertuig gemonteerde meeverzekerde accessoires. Deze regeling is mogelijk, ook als u niet de eerste eigenaar van het motorvoertuig bent.


Beide regelingen hebben vaak een beperkte duur van bijvoorbeeld 12 of 36 maanden, na aanschaf van de auto.


Uiteraard kunnen wij u hierover goed adviseren. U neemt zo contact met ons op.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website