Een hogere uitkering bij stormschade

Geen eigen risico meer op stormschade


Sinds kort is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om het standaard eigen risico bij stormschades te laten vervallen. Dit zorgt voor een hogere uitkering bij schade van gemiddeld €400,-. De extra premie bedraagt zo'n €3,- per maand. 

Op 28 oktober heeft het weer flink huisgehouden in Nederland. Het totale bedrag aan stormschades bedraagt minimaal €95.000.000,-. 

In onze regio viel het aantal en de omvang van de schades gelukkig relatief mee. Inmiddels hebben wij bij meer dan 95% van onze relaties de schades kunnen afwikkelen.

Standaard geldt op uw woonhuisverzekering een eigen risico bij storm. Dit eigen risico bedraagt vaak 2-duizendste van het verzekerde bedrag. Bij een woning van €200.000,- heeft u dus een eigen risico bij storm van €400,-.

Sinds kort hebben een aantal verzekeraars het mogelijk gemaakt om dit eigen risico te laten vervallen tegen een extra premie. Bij een woning van €200.000,- bedraagt deze extra premie zo’n €3,- per maand.

Op uw polisblad kunt u zien of u een eigen risico bij storm heeft. Standaard heeft u dus een eigen risico bij storm, behalve als u bij de clausules ziet staan „Afkoop eigen risico storm”. De extra premie hiervoor bedraagt 15% van uw huidige premie.

Door onderstaand formulier in te vullen en te versturen regelt u direct dat u ook geen eigen risico bij storm heeft op uw woonhuisverzekering. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen en dan regelen wij het graag voor u! 

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website