Hypotheken eenvoudiger in 2013?

Veilig huis

Vanaf volgend jaar geldt de hypotheekrenteaftrek alleen nog voor hypotheken die in 30 jaar afgelost worden middels tenminste een annuitaire aflossing. 


Voorheen zagen wij vaak dat mensen een gedeelte van hun hypotheek aflossingvrij kozen, dit betekent dat zij op dit deel niet aflosten. Wil je dat in 2013 ook, dan heb je over dat leningdeel geen hypotheekrenteaftrek meer.


Voor starters betekent dit dat de hypotheeklasten hoger zullen zijn dan voorheen wanneer er gekozen was voor een aflossingsvrij deel. De verwachting is echter dat de daling van de huizenprijzen dit (deels) zal kunnen compenseren.


Voor bestaande hypotheken verandert er in grote lijnen niets, ook niet als u verhuist of uw lening oversluit. Wel is het zo dat de “oude fiscale regels” die op uw lening van toepassing blijven goed in de gaten gehouden moeten worden door uw hypotheekadviseur om geen oude rechten kwijt te raken.

Een overzicht van de financiële gevolgen voor mensen die nu een bestaande hypotheek hebben, leest u in ons speciale artikel hierover.


Ook al verandert er ontzettend veel op fiscaal gebied, op het gebied van risicobeheersing blijft dezelfde aandacht noodzakelijk. Als je immers zo’n grote financiele verplichting als een hypotheek aangaat, is het heel belangrijk om daarbij de gevolgen van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen goed in beeld te hebben.


Bij ons kunt u terecht met al uw hypotheekvragen over bestaande hypotheken ongeacht of uw hypotheek ooit via ons is afgesloten of elders loopt. 


Starters, verbouwers of mensen die een nieuwe woning kopen en al eerder een eigen woning hadden, kunnen rekenen op onze uitgebreide service en advies.


Onze hypotheekbegeleiding:

-Wij kijken of een hypotheek haalbaar is.

-Wij vergelijken alle geldverstrekkers in Nederland voor u (“shoppen”)zodat wij de beste aanbieding kunnen doen voor uw situatie.

-Samen bekijken wij de maandlasten.

-We brengen de risico’s in kaart (zowel bij overlijden, pensioen, arbeidsongeschiktheid, etc.) en bespreken dit met u.

-Wij coordineren het gehele hypotheektraject, houden contact met de makelaar, notaris, taxateur, geldverstrekker, verzekeraar en houden u op de hoogte van elke stap.


Juist omdat wij geen bank zijn, kunnen wij u een onafhankelijk advies garanderen.

U neemt zo contact met ons op.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website