Negatief reisadvies Tunesië en annulering 

Tunesië

In verband met de situatie in Tunesië geldt voor dat land inmiddels een ‘negatief reisadvies’. Daarover treft u hieronder verdere informatie aan.

 

Wat houdt een negatief reisadvies in?

Wanneer de veiligheidssituatie in een land daartoe aanleiding geeft, kan het ministerie van Buitenlandse Zaken reizen naar een bepaalde bestemming ontraden. Dat is wat een ‘negatief reisadvies’ wordt genoemd.

 

In verband met de instabiele situatie in Tunesië geldt voor dat land inmiddels een dergelijk ‘negatief reisadvies’. Dat betekent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Tunesië ontraadt. 


Negatief reisadvies


Bij een ‘negatief reisadvies’ kan in overleg met de touroperator worden besloten om de reis niet door te laten gaan. In overleg kan de reis omgeboekt worden of kan met de touroperator een schadeloosstelling afgesproken worden. Dit geldt in principe alleen voor zogenaamde pakketreizen en niet voor losse tickets.


Aanspraak op een annuleringsverzekering is mogelijk als er iets ernstigs met een verzekerde of een 1e of 2e graads familielid gebeurt, waardoor men niet meer op reis kan gaan. Controleer altijd de voorwaarden om te kijken of een situatie onder de dekking van de annuleringsverzekering valt, ook voor de overige verzekerde gebeurtenissen.


In het geval van de huidige situatie in Tunesië, kan géén aanspraak op een annuleringsverzekering gemaakt worden om de reissom vergoed te krijgen.


Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken worden de meest recente ontwikkelingen gemeld.


Alle in Tunesië verblijvende Nederlanders wordt aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Tunesië, zodat zij in geval van een noodsituatie door de ambassade bereikt kunnen worden.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website