Omzetten huidige hypotheek kan nog tot 1-4-2013

Change of Plans

Woningbezitters die hun bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek willen omzetten in een (bank)spaar- of beleggingshypotheek, kunnen dat nog tot 1 april 2013 doen.

Dat heeft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst (vrijdag 7 december) de Eerste Kamer laten weten in antwoord op vragen die zijn gesteld bij de behandeling van het Wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning.


Op deze manier wordt de overgangstermijn voor deze groep gelijk getrokken met die voor mensen die een niet aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering willen omzetten in een vrijgesteld (bank)spaar- of beleggingsproduct. Zonder deze overgangstermijn zouden na 31 december 2012 afgesloten aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten worden belast.


Een aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten moeten worden aangewend voor de aflossing van een (op 31 december 2012) bestaande eigen woningschuld en zijn vrijgesteld van belastingheffing (in box 3), mits aan voorwaarden belastingvrij sparen voldaan.


Wij geven u graag een persoonlijk advies hierover!

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website