Ontslag aangekondigd bij Philip Morris? Onze tips.

philip morris


Al onze relaties die geraakt worden door deze maatregel wensen wij veel sterkte in deze onzekere tijden.

We hopen van harte dat er binnenkort meer duidelijk wordt en er een goed sociaal plan wordt gemaakt.

Een paar tips willen wij u in ieder geval al meegeven:

1. Breng uw uitgaven in kaart. Begin met uw huidige uitgaven en kijk dan kritisch naar alle uitgaven en waar u op kunt besparen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de financiële ruimte die uw gezin heeft. Het Nibud heeft hiervoor een gratis online tool beschikbaar gesteld. Deze kunnen wij u aanbevelen. U vindt deze tool hier.  

2. Voor juridische hulp kunt u een beroep doen op uw vakbond, maar ook op uw rechtsbijstandverzekering als u die heeft. Als u verzekerd bent bij DAS dan belt u 020 - 651 7517. Bent u verzekerd bij Arag dan belt u 033 - 434 2350.

3. Als het sociaal plan bekend is, laat u dan goed adviseren op financieel en fiscaal gebied. Misschien weet u al dat sinds dit jaar een ontslagvergoeding niet meer omzet kan worden in (een fiscaal voordelig) stamrecht. Maar er is door middel van het extra sparen in een bestaande of nieuwe lijfrente toch vaak fiscaal voordeel mogelijk. Of dit voor u verstandig is, is afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie en of u een deel van de ontslagvergoeding  op korte termijn nodig heeft. Voor advies op dit gebied staan wij natuurlijk graag voor u klaar.

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Hier neemt u contact met ons op.


© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website