Pechhulp… Wanneer en wat precies?

Pechhulp...Wanneer en wat precies?

Krijgt u hulp als u pech heeft met uw auto?  Weet u precies wanneer wel en niet? Wij leggen u het graag uit. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop u zich voor pechhulp kunt verzekeren. Bijvoorbeeld verzekeren op uw reisverzekering of autoverzekering. Of lid worden van de ANWB Wegenwacht.


Meeverzekerd op de reisverzekering?

Bij de meeste verzekeraars kunt u op de (doorlopende)reisverzekering kiezen voor de uitbreiding ‚hulpverlening vervoer’. Dit is dus een extra dekking bovenop de basisdekking van uw reisverzekering.

U heeft dekking als u op (privé) reis bent. Dus niet bij woon/werkverkeer

Wanneer uw motorrijtuig uitvalt door een onzekere gebeurtenis heeft u recht op:

 • Noodzakelijke hulp langs de weg tot maximaal €125,-.
 • Het vinden van een geschikte garage.
 • Vervoer (tot maximum bedrag) van het motorrijtuig en eventuele aanhangwagen naar dichtstbijzijnde garage.
 • Transport van het motorrijtuig terug naar Nederland als reparatie ter plaatse binnen 4 werkdagen niet mogelijk is.
 • Bestellen en toesturen van onderdelen vanuit Nederland.
 • Autohuur inclusief eventueel aanhanger indien reparatie niet binnen 2 werkdagen mogelijk is.
 • Extra verblijfskosten door uitvallen van het motorrijtuig.
 • Hulpverlening als een bestuurder uitvalt.

Geschatte kosten per jaar €27,-.


Meeverzekerd op uw autoverzekering?

De pechhulp dekking op de autoverzekering is een aanvullende dekking. U heeft vaak de keuze tussen een dekking voor Nederland of heel Europa.

Globaal heeft u een vergelijkbare dekking als hierboven genoemd bij ‚Meeverzekerd op uw reisverzekering?’ behalve dat er geen hulpverlening is als de bestuurder uitvalt.

Het belangrijkste verschil met de aanvulling op de reisverzekering is dat u niet alleen op reis verzekerd bent maar bijvoorbeeld ook bij woon/werkverkeer.

Geschatte kosten per jaar €105,-.


ANWB wegenwacht?

Als u kiest voor Wegenwacht Europa Service Standaard heeft u dekking in Nederland en Europa. U heeft dekking zowel op reis als tijdens woon/werk verkeer of ander verkeer.

U heeft een vergelijkbare dekking als hierboven genoemd bij ‚Meeverzekerd op uw reisverzekering?’. De belangrijkste verschillen: 

 • Er is geen dekking voor transportkosten van de aanhanger of caravan als er niet gekozen is voor de aanvullende Aanhangwagen Service Buitenland van de ANWB.
 • Ook wordt er geen vervangend vervoer geregeld als er niet gekozen is voor de aanvullende Auto Service Buitenland.
 • Transport naar Nederland wordt vergoed als reparatie binnen 48 uur (op een eiland 4 werkdagen) niet mogelijk is.

Geschatte kosten per jaar €143,-.


In alle gevallen is het belangrijk om te weten dat u alleen hulpverlening krijgt als uw motorrijtuig in goede staat (van onderhoud) is.

Met dit artikel willen wij u graag een aantal belangrijke verschillen uitleggen tussen de verschillende pechhulp-dekkingen.  Iedere verzekeraar heeft zijn specifieke polisvoorwaarden en premies. Wij hebben gekozen voor de meest gangbare zoals deze voor handen zijn op 26 augustus 2014. Dit artikel kunt u dus niet gebruiken als advies voor uw persoonlijke situatie. 

Graag geven wij u een persoonlijk advies. Neem hier contact met ons op!

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website