Prinsjesdag 2015: maatregelen voor de eigen woning

Prinsjesdag 2015: maatregelen voor de eigen woning

Wij leggen u in begrijpelijke taal uit welke wijzigingen de overheid voor eigenaren van een eigen woning heeft aangekondigd.


Geen extra nadeel meer bij een betalingsachterstand

Op dit moment is het zo dat bij een betalingsachterstand de hypotheekschuld van box 1 naar box 3 verhuist, hierdoor is de rente  niet meer aftrekbaar. Bij het oplossen van de betalingsachterstand kan de hypotheekschuld niet meer terug verhuizen naar box 1, zodat er geen renteaftrek meer van toepassing is. Het kabinet vindt deze bepaling te streng en stelt voor dat na het oplossen van een betalingsachterstand de hypotheekschuld van box 3 weer mag terug verhuizen naar box 1 en er weer gewoon renteaftrek mogelijk is.


Schenkvrijstelling van €100.000,- voor de eigen woning voor iedereen

Het kabinet wil per 1 januari 2017 de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning permanent verhogen tot €100.000,-. Iedereen, dus niet alleen van ouders aan kinderen, tussen de 18 en 40 jaar kan maximaal dit bedrag vrij van schenkbelasting ontvangen.

De vrijstelling van €52.752,- blijft bestaan, echter zal deze alleen gelden voor een dure studie.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website