Uw kinderen korting op laten bouwen in uw auto?

No-claim korting meerijdende kinderen

Uw kinderen korting op laten bouwen in uw auto, kan dat?

Alhoewel een reclamecampagne van de ANWB anders doet vermoeden kan dit jammergenoeg niet.

"Onze oplossing: Startende ‘jongere’ en ‘oudere’ bestuurders krijgen van ons extra startkorting. Zij worden als de regelmatig bestuurder op de polis vermeld en bouwen dus zelf korting en schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren kunnen meegenomen worden naar elke verzekeraar! 

Per autoverzekering kan er slechts 1 persoon de regelmatig bestuurder zijn. Van deze persoon wordt in een online systeem van verzekeraars (Roy-data) het aantal jaren schadevrij geregistreerd.

Bij overstappen van verzekeraar worden de jaren schadevrij vanuit dit systeem netjes meegenomen door de nieuwe verzekeraar. Zo neem je gemakkelijk je opgebouwde korting mee!


De oplossing van de eerder genoemde verzekeraar met de reclamecampagne is dat zij kinderen van de ouders een extra korting geven als ze later ook bij dezelfde verzekeraar een autoverzekering willen afsluiten.

Het nadeel van deze manier is dat het kind geen officiële schadevrije jaren opbouwt en dus gebonden is aan deze ene verzekeraar. Dus ook als deze duurdere tarieven hanteert als het kind zelf wilt gaan verzekeren!  


Onze oplossing: Startende ‘jongere’ en ‘oudere’ bestuurders krijgen van ons extra startkorting. Zij worden netjes als de regelmatig bestuurder op de polis vermeld en bouwen dus zelf korting en schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren kunnen meegenomen worden naar elke verzekeraar! 

Wij hebben namelijk al meer dan 70 jaar de ervaring dat het de moeite loont om wat verder te kijken dan je neus lang is en verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. We doen dat graag voor je!

Deze extra startkorting geven wij alleen aan relaties die al bij ons verzekerd zijn, of aan nieuwe relaties die al hun verzekeringen bij ons onder willen brengen.


Meer weten? Neem contact met ons op!

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website