Veel korting mogelijk door het niet-rokerstarief, maar wel opletten!

Niet rokers-tarief op een overlijdensrisicoverzekering

Bijna 70% van alle gezinnen in Nederland heeft wel een overlijdensrisicoverzekering afgesloten in het verleden. 

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die een afgesproken bedrag uitkeert aan uw nabestaanden als u voor de einddatum van de verzekering zou komen te overlijden. Heeft u een hypotheek? Dan heeft u dus bijna zeker ook een overlijdensrisicoverzekering!


Bij 'moderne' overlijdensrisicoverzekeringen wordt er onderscheid gemaakt tussen een 'rokerstarief' en een 'niet-rokerstarief'. De korting voor het niet-rokerstarief kan oplopen tot 50% van de normale premie!


Het niet-rokerstarief is alleen beschikbaar voor mensen die verklaren minimaal 24 maanden onafgebroken niet gerookt te hebben.


Blijkt echter bij een uitkering na overlijden dat de niet-rokers korting onterecht verleend is (bijvoorbeeld omdat een verzekerde toch rookte), dan kan de verzekeraar besluiten tot zo'n 75% van het verzekerde bedrag niet uit te keren! 


Heeft u een overlijdensrisicoverzekering met een niet-rokerskorting?

Dan is het dus extra belangrijk om in de gaten te houden, dat als u weer zou starten met roken u dit dus tussentijds moet melden aan de verzekeraar. Doet u dit niet, dan kan dus de uitkering sterk gekort worden!


Heeft u een overlijdensrisicoverzekering zonder de niet-rokerskorting? En bent u al minimaal 24 maanden gestopt met roken, dan kunt u dus flink op uw premie besparen als u overstapt op een 'niet-rokers' tarief! 


Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? En of u kunt overstappen? Wij doen graag een een overlijdensrisicoverzekering-check voor u! 


U neemt hier contact met ons op.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website