Verhoog het verzekerde bedrag van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Verhoog het verzekerde bedrag van uw aansprakelijkheidsverzekering

Vanaf 1 januari 2014 kan de brandverzekeraar van een gedupeerde de uitgekeerde schade volledig op de veroorzaker verhalen als er sprake is van onzorgvuldig handelen. Tot nu toe kon dit tot maximaal €500.000. En alleen voor schades hoger dan €2.500.

Deze nieuwe regeling geldt alleen voor bedrijven en niet voor particulieren.

Deze nieuwe regeling is bedacht om meer aandacht op te eisen voor preventie om zo de brandveiligheid te vergroten.

Het gaat niet alleen over het verhalen van schade door brand maar ook door water.

Op dit moment hebben de aansprakelijkheidsverzekeringen van bedrijven vaak een maximaal verzekerd bedrag van €500.000 tot €1.250.000. Per jaar zijn er ruim 100 brandschades van meer dan €1.000.000.

Stel dat er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering loopt met een verzekerd bedrag van €1.250.000 en u wordt met succes aansprakelijk gesteld voor een brandschade van €1.500.000 dan zult u zelf de resterende €250.000 moeten betalen.

In het algemeen adviseren wij bedrijven om per 1-1-2014 het maximum verzekerd bedrag van hun  aansprakelijkheidsverzekering te verhogen naar minimaal €2.500.000. 

Het risico op het veroorzaken van brandschades is natuurlijk afhankelijk van het type bedrijf. Uiteraard loopt de dakdekker en lasser een hoger risico dan een winkel, maar in ieder beroep is het risico aanwezig. Twee voorbeelden waar u misschien niet zo snel aan denkt:

Boekenwinkel
In het keukentje van een boekwinkel vergeet een medewerker het koffieapparaat uit te zetten met oververhitting tot gevolg. De winkel, maar ook het naastgelegen winkelpand gaat verloren door de brand.

ICT dienstverlener
In een groot bedrijfsverzamelgebouw wordt op de 5e etage een heel gezellige kerstborrel gehouden. Als de laatste collega ten slotte naar huis is, blijft een kaarsje branden dat op de archiefkast staat. Als het kaarsje omvalt vat een deel van de vloerbedekking vlam. Gelukkig gaan de sprinklers vrijwel direct af en worden de vlammen gedoofd. Helaas is er niemand in het gebouw aanwezig om deze ook weer uit te zetten.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij beantwoorden ze graag. Hier neemt u contact met ons op.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website