Wilt u minder betalen voor uw overlijdensrisicoverzekering?

Overstappen met uw overlijdensrisicoverzekering geeft u premievoordeel

De premie voor overlijdensrisicoverzekeringen is de afgelopen jaren flink gezakt. Soms tot wel 50%! Een overlijdensrisicoverzekering keert een afgesproken bedrag uit als de verzekerde persoon voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Veel mensen hebben zo'n verzekering afgesloten bij de aankoop van hun woning of bij de geboorte van een kind.

De afgelopen jaren is er echter een flinke concurrentieslag gevoerd door verzekeraars. Dit heeft ervoor gezorgd dat de premies flink gedaald zijn.

U kunt hier echter alleen van profiteren als u een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluit en uw oude stopt. Jammergenoeg hebben verzekeraars voor lopende verzekeringen hun premies niet aangepast.

Overstappen kan alleen als u een goede gezondheid heeft en u in het verleden geen ernstige ziektes of operaties heeft ondergaan.

Meer dan alleen de premie!

Bij de premie check vergelijken we natuurlijk uw huidige premie met andere verzekeraars.

Maar ook  besteden we veel aandacht aan de financiële stabiliteit van de verzekeraar (de solvabiliteit). 

We kijken naar de polisvoorwaarden. Welke oorzaken van overlijden zijn uitgesloten? Kan de verzekeraar tussentijds de premie verhogen (en-bloc clausule)?

Op basis van deze uitgebreide vergelijking adviseren wij u een verzekeraar.

U kunt op twee manieren overstappen:
1. U bent zeker van de dekkingen van uw huidige verzekering. U wilt 1-op-1 overstappen met dezelfde verzekeringsdekkingen naar een andere verzekeraar. We vergelijken dan de premies van verzekeraars. Is het voordelig om over te stappen? Dan regelen we dat de gewenste verzekering in orde komt en de oude verzekering stopt. De kosten voor u bedragen €270,- voor de premievergelijking en overstap. Hebben wij de premie check voor u gedaan maar is overstappen niet voordelig? Dan betaalt u geen kosten! 

Weet u niet zeker of uw huidige verzekering wel de juiste verzekerde bedragen dekt en de juiste looptijd heeft? Of is uw financiële situatie inmiddels veranderd? Dan is de tweede optie beter voor u:

2. Eerst maken wij UW Financieel Totaal Overzicht. U krijgt dan inzicht in de inkomsten en financiële reserves van uw gezin als u of uw partner komt te overlijden. Zo weet u óf uw gezin iets te kort komt en ook exact hoeveel. Wij maken dan voor u een berekening op maat welke overlijdensrisicoverzekering u precies nodig heeft. Daarna vergelijken we de premies van de verzekeraars. We regelen dat de gewenste verzekering in orde komt en de oude verzekering stopt. De kosten voor u bedragen €270,- voor de premievergelijking en overstap en €490,- voor UW Financieel Totaal Overzicht. Deze kosten kunt u in 12 termijnen van €63,50 betalen.

Let op: Als u een overlijdensrisicoverzekering heeft die gekoppeld (verpand) is aan uw hypotheek dan kunt u niet zonder meer overstappen. U heeft dan eerst toestemming nodig van de geldverstrekker. Dit kunnen wij uiteraard voor u regelen. Echter brengt dit extra kosten met zich mee. Wij overleggen dit graag vooraf met u.

Heeft u vragen? Wij staan graag voor u klaar! Kijkt u hier voor onze contactgegevens.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website